Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2006

Ο Ράμσφελντ ανακάλυψε στον Τσάβες έναν νέο Χίτλερ!





Με τον Χίτλερ παρομοίασε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, μιλώντας στην Εθνική Λέσχη Τύπου, διευκρίνισε ότι είναι «ανησυχητική» η άνοδος λαϊκιστών ηγετών στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. «Στη Βενεζουέλα έχουμε τον Τσάβες που έχει πολλά χρήματα από το πετρέλαιο. Είναι κάποιος που εξελέγη νόμιμα, ακριβώς όπως ο Αδόλφος Χίτλερ εξελέγη νόμιμα», είπε ο Ράμσφελντ και συνέχισε: «Μετά συγκέντρωσε την εξουσία στα χέρια του. Και τώρα, βέβαια, συνεργάζεται από κοντά με τον Κάστρο, τον Μοράλες και άλλους», είπε ο Αμερικανός υπουργός αναφερόμενος στον Εβο Μοράλες, πρόεδρο της Βολιβίας. «Αυτό με ανησυχεί», κατέληξε.

Οι δηλώσεις του έγιναν αφού ο Τσάβες ανακοίνωσε την απέλαση του ναυτικού ακολούθου της αμερικανικής πρεσβείας για κατασκοπία και απείλησε να διώξει όλους τους στρατιωτικούς επιτετραμένους των ΗΠΑ από τη χώρα. Η αμερικανική πρεσβεία διέψευσε ότι ο απελαθείς ακόλουθος έκανε κατασκοπία και απάντησε ότι η Ουάσιγκτον θα αντιδράσει μέσω της διπλωματικής οδού. Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζον Νεγκροπόντε, δήλωσε στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ότι ενισχύονται «οι οικονομικοί, στρατιωτικοί και διπλωματικοί δεσμοί» της Βενεζουέλας με τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Και τα δύο κράτη ανήκουν κατά τον πρόεδρο Μπους στον «άξονα του κακού».




(Ασοσιέιτεντ, Γαλλικό, ΑΠΕ

2 σχόλια:

Μαύρο πρόβατο είπε...

Δες κι αυτό.

Λυσσάνε οι αμερικάνοι, και καλά κάνουν: μπλέξαν άσχημα με τη Λατινική Αμερική...

Ανώνυμος είπε...

Where did you find it? Interesting read » » »



SYNC BLOGS